Tottenham – Arsenal

Lördagen inleds med ett hett London-derby i form av Tottenham mot Arsenal. Fyra poäng är vad som skiljer lagen inför denna matchen, vilket gör att det är en viktig match för båda lagen i racet om topp 4 placering.

Tottenham är i bra form då man inför denna match är uppe i 11 raka matcher utan förlust. Lite annat ser det ut för Arsenal som minst sagt har både blandat och gett på sistone. Men man kommer senast från en 5-1 seger mot ett svagt Everton, och detta kan förhoppningsvis ha gett lite motivation och kraft till laget i sin helhet.

Arsenal har dessutom fått in två fina spelare i form av Mhkitaryan från United och Aubameynag från Dortmund. På detta så har man ju även tappat Alexis som ingick i en deal med byte mellan han och Mkhitaryan. Men en omotiverad Alexis gav inte speciellt mycket för Arsenal på slutet, så detta bytet tycker jag är bra för båda parter.

Matchen är viktig för båda lagen då man såklart siktar på att sluta topp-4 när säsongen summeras. I nuläget så har Tottenham 1 poäng upp till Chelsea på 4:e platsen, medan Arsenal har 5 poäng upp. 3 poäng är med andra ord extra viktigt för Arsenal här, och det tror jag vi kommer få se på planen också.

Båda lagen har fina offensiva krafter, och om Arsenal kommer upp i samma nivå som senaste matcher mot Everton så kan detta mycket väl bli en kamp ända in i slutet.

Jag tror och hoppas det blir en underhållande match, som det vanligtvis brukar vara när dessa lagen ställs mot varandra. Jag ger fördel till Tottenham som spelar hemma i denna matchen eftersom bortaspelet inte riktigt varit så lyckat för Arsenal denna säsongen.

Min gissning till denna matcher handlar om mål, och såhär lyder det:

BLGM & Ö2.5 till @1.74 hos Bethard. 3u investeras!

Posted in Fotboll, Imorgon.

Rekar europeisk fotboll med extra intresse för Premier League & Serie A

Kommentera