Inter-Cagliari 17/4

Earlybird! Inters odds gick upp i veckan och jag tror inte detta odds kommer vara tillgängligt till matchdag, därför väljer jag att ta detta spel redan nu.

Cagliaris säsong har varit väldigt svag och dom är i skrivande stund två poäng poäng från Crotone som är under strecket. Cagliari förlorade senast mot otroligt svaga Verona, jag såg en del av den matchen och Verona gjorde även 2-0, men den dömdes bort. Jag hann faktiskt inte se varför målet dömdes bort, men Cagliari gjorde inte en speciellt bra match. De har 3 förluster, 1 vinst och 1 kryss på deras 5 senaste matcher. Då har de ändå haft ett ganska lätt spelschema. De spelar en dålig fotboll just nu och även om truppen inte är den bästa, så borde de inte vara inblandade i nerflyttningsstriden. Truppen ser i skrivande stund ganska bra, Joao Pedro är fortfarande avstängd för doping och det är ett tungt avbräck. Cagliari har Udinese i helgen och jag tror rätt mycket krut kommer läggas där. Match borta mot Inter för att sen möta Bologna hemma, frågan är hur tränaren väljer att prioritera matcherna. Cagliari har 4-3-9 på bortaplan.

Inter har otroligt nog endast tagit en poäng på deras två senaste matcher. Trots att de har skapat otroligt många chanser, så har de inte lyckats göra mål. Orsaken är att Icardi har varit urform och han har tyvärr bränt sina chanser. Icardi och Perisic har stått för otroligt många mål för Inter och högeryttern, Candreva har fortfarande inte gjort mål denna säsong, otroligt svagt av Candreva. Spalletti har äntligen fått igång Inter och Inter har faktiskt spelat en bra fotboll den senaste tiden. Inter har 2 vinster, 2 kryss och 1 förlust på deras 5 senaste matcher, då har de mött lag som Napoli, Sampdoria, Milan och Torino. En spelare som växlat upp rejält är Brozovic, jag trodde aldrig att jag skulle skriva dessa ord, men han har faktiskt varit väldigt bra och det verkar som han har hittat sin roll i laget. Han kommer vara avstängd till helgens match mot Atalanta och han kommer därmed vara spelklar till matchen mot Cagliari. Inter måste bara vinna en match som denna om de ska vara med i striden om Champions League-platserna. Inter har 10-5-1 på hemmaplan och är ett av ligans starkaste hemmalag.

Det ska vara rejäl klasskillnad här. Det kommer vara tight spelschema nu och Inter har helt klart en bättre trupp än Cagliari för att hantera detta. Lika många vilodagar för båda lagen. Inter har spelmässigt varit i fin form och Cagliari har både spelmässigt och resultatmässigt varit väldigt svaga. Inter brukar ha det ganska enkelt mot Cagliari, Inter vann i höstas med 1-3 mot Cagliari. 3-0 för Inter på tisdag?

Jag spelar:

Inter -1.5 @ 1.943 hos Pinnacle, jag investerar 3.5 units!

 

 

Posted in Fotboll.

Kommentera