Lazio-Roma 15/4

Romderby! Det var otroligt längesedan som detta derbyt kändes så hett som det kommer vara i helgen.

Lazio åkte ur Europa League igår på ett blytungt sätt. Lazio hade ett bra utgångsläge att gå på och tog även ledningen, men sen vek de ner sig och släppte in tre mål på fyra minuter. Kan ha varit att de trodde att de var klara för avancemang och hade lite fokus på matchen i helgen, väldigt svagt oavsett. Lazio ligger just nu trea i ligan, samma poäng som Roma, men leder på målskillnad. Inter ligger endast en poäng efter och denna matchen är alltså väldigt viktig för kampen om Champions League-platserna och såklart väldigt viktigt eftersom det är ett derby.  Lazio har Marchetti out sen tidigare, utöver det är truppen i stort sätt intakt och Inzaghi kommer kunna matcha en stark elva.

Roma besegrade Barcelona med 3-0 och gick därmed vidare i Champions League, helt otroligt! Roma kommer komma till denna match med bästa självförtroende. Perotti missar matchen och detta är ett avbräck, men utöver honom, så har Roma inga avbräck. Under har varit skadad, men hoppade in mot Roma och ska vara spelklar till helgen, återstår att se om han startar. Roma spelade en 3-5-2 uppställning mot Barcelona och de dominerade med den. Väldigt fin balans och enligt Gazzetan kommer de fortsätta med den mot Lazio.

Lazio spelade som sagt igår och de kommer ha två dagars mindre vila till derbyt. Lazio har haft svårt tycker jag när de haft Europa League i veckan. Visserligen vinst senast mot Udinese, men kryss hemma mot Bologna, kryss mot svaga Cagliari och förlust mot Juventus när de haft matcher i veckan. Jag tycker Roma är ett bättre lag och jag tycker även att deras lägstanivå är bättre. Inzaghi har gjort ett otroligt jobb, men Roma har en bättre trupp och jag tror det kommer vara avgörande i helgen. Lazio defensiv är svag och jag tror det kommer vara avgörande i helgen.

Det är även två offensiva lag som möts här. Det finns en fin offensiv i Lazio, spelare som Immobile, Luiz Alberto, Milinkovic-Savic och Inzaghi spelar en väldigt offensiv fotboll. I Roma finns det också en väldigt fin offensiv, spelare som Nainggolan, Under, Dzeko och en offensiv tränare i DJ.  Lazio har 10/15 över 2.5 mål på hemmaplan, Roma har endast 3/15 över 2.5 mål på bortaplan, men jag tror det kommer vara 4/16 efter helgens match. Lazio har faktiskt högst målsnitt i ligan med 3.7 mål/match. Höstens Romderby blev 2-1 till Roma. 1-3 till Roma i detta derby?

Det blir alltså dubbeltrubbel till denna match och jag spelar:

Roma Draw no bet @ 1.87 hos Bethard, jag investerar 2.5 units!

Båda lag att göra mål + Över 2.5 mål i matchen @ 1.9 hos Bethard, jag investerar 2.5 units!

Posted in Fotboll.

Kommentera