Bästa speltipsen på fotboll

Svensk fotboll

Godmorgon. Jag kunde inte ha önskat en bättre start på den svenska fotbollen. 8/9 spel in, den här helgen fokuserar vi mer på lägre divisioner.

 

Första matchen är IK Frej – Helsingborg. Jag var själv och såg matchen på Vikingavallen i Täby förra året. 4-0 till lilla Frej. Den här säsongen är det annorlunda Helsingborg, ett lag med en tydlig idé. Truppen är överlägset bäst i serien redan nu, Granqvist ankomst i sommar gör det inte sämre(!).

Vikingaklubben Frej har inlett säsongen med 2-2 hemma mot Norrby och sedan en 2-1 förlust mot topptippade Gais. Helsingborgs premiär ställdes in, istället hoppade man in i omgång 2 och vann mot Öster med 1-3.

När lagen möttes förra säsongen slutade matcherna 2-2 och 4-0. Jag tror att IK Frej kommer att försöka spela sig ur situationerna på Vikingavallens konstgräs samtidigt som Helsingborg pressar högt.

Jag spelar IK Frej – Helsingborg ö2,5 till oddset 1,75 hos Unibet med 3/5 units.


 

Det andra speltipset hittar vi i Skiljebo – FC Gute. Denna match spelar i divison 2 norra svealand.

Två lag som förra säsongen fanns med i toppen, Skiljebo kom 3a med 54 poäng och Gute 4a med 49 poäng.

Division 2 har kommit till omgång 2, detta möte är något utav ett toppmöte. Dessa klubbar kommer i höst ligga i topp. I första omgången lyckades Skiljebo vinna borta mot Norrtälje med hela 0-4 medans Gute som spelar på Gotland förlorade hemma mot Vasalund med 0-3. När lagen möttes förra säsongen vann Skiljebo hemma med 3-2 och borta med 3-0 mot Gute.

Gutes fördel likt Visby/Roma i hockeyn är att det inte är något rolig resa till Gotland. Det märktes inte minst i Gutes statistik. Man plockade 34/49 poäng förra säsongen på hemmaplan. Alltså ynka 15 poäng på bortaplan. Ett tryggt och säkert Skiljebo med hemmaplansfördel här idag alltså.

Jag väljer att spela Skiljebo seger till oddset 1,83 hos bet365 med 3/5 units.


 

Posted in Fotboll.

Kommentera