Kroatien-Nigeria 16/6

Otroligt viktig match här. Kroatien kommer behöva vinna här då jag ser Nigeria som det svagaste laget i gruppen och jag tror de löser en vinst.

Trolig elva (Nigeria): Enzenwa, Shehu, Troost-Ekong, Balogun, Idowu, Ndidi, Onazi, Obi Mikel, Moses, Iwobi, Ighalo.

Trolig elva (Kroatien):  Subasic, Vrsaljko, Lovren, Corluka, Vida, Rakitic, Badelj, Perisic, Modric, Brozovic, Mandzukic.

Nigeria löste en VM-biljett, men även om jag håller Afrikanska lag som lite underskattade så har de väldigt mycket att utveckla. Jag har sett Nigeria en del och jag tycker absolut inte att dom imponerar. Jag tror de kommer ha det väldigt tufft i denna grupp. Defensivt är det ett väldigt svagt lag på pappret, men tränaren Rohr har styrt upp det ganska bra sett till materialet. Innermittfältet är styrkan enligt mig. Onazi, Ndidi och Obi Mikel är bra spelare. Obi Mikel kommer dock från Kina och frågan är hur hans status kommer vara till detta mästerskap. Nigeria kommer behöva lyckas med deras kontringar och där har de bra material i Moses och Iwobi. Ighalo är det som ska göra målen, han kommer också från en säsong i Kina. Många frågetecken i detta landslag och jag tror de kommer få det tufft i detta mästerskap.

Kroatien är ett lag med många favoriter för mig. De kommer från ett kval som hade många bra lag, de lyckades komma tvåa i gruppen. Inte jätteimponerande, men i kvalet imponerade mot Grekland. De kommer till detta mästerskap med ett helt otroligt mittfält. Badelj, Kovacic, Modric och Rakitic är alla otroligt bra spelare. De kommer kunna styra många matcher i detta mästerskap med passningsfötterna på mittfältet. De har en helt okej backlinje och även de offensiva pjäserna är väldigt bra i Perisic, Modric, Brozovic och Mandzukic. Svagheten i laget kan mycket väl vara förbundskaptenen Zlatko Dalic, men jag tror med dessa spelare att de kommer lösa denna uppgift.

Kroatien är faktiskt bättre på varje position, de behöver vinna matchen mot det svagaste laget i gruppen och de spelar bättre fotboll. De ska bara vinna denna match.

Jag spelar:

Kroatien -0.5 @ 1.72 hos Bet365, jag investerar 2u!

 

 

Posted in Fotboll.

Kommentera