speltips europeisk fotboll

Costa Rica-Serbien 17/6

En kamp mellan de som är lägst värderade i gruppen enligt oddsen. Jag håller inte riktigt med, då jag tror det kommer bli en jämn kamp mellan Serbien och Schweiz. Vad som är säkert är att Brasilien är överlägsna favoriter att ta första platsen i gruppen.

Trolig elva (Costa Rica) : Keylor Navas, Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte, Oviedo, Borges, Bolanos, Guzman, Campbell, Ruiz.

Trolig elva (Serbien) : Stojkovic, Rukavina, Ivanovic, Tosic, Kolarov, Matic, Milivojevic, Tadic, Milinkovic-Savic, Ljajic, Mitrovic.

Costa Rica imponerar inte på mig. De har tagit sig till VM, men jag håller inte kvalet som speciellt högt. De har en av världens bästa målvakter i Keylor Navas, men jag tror de kommer stöta på stora problem då deras försvar inte är speciellt bra. De har ett okej mittfält och i anfallet gäller det att Campbell har ett bra VM då han kommer vara viktig i kontringsspelet. Han har dock haft en tung säsong och jag tror inte han kommer leverera. Costa Rica var en stor överraskning i förra mästerskapet och de kommer inte underskattas denna gång. Jag tycker dessutom att de hade ett bättre lag då. Nu värderar jag inte vänskapsmatcher speciellt högt, men när det sett ut som det gjort för Costa Rica så känner jag att de har väldigt mycket att jobba på. Jag är övertygade att Costa Rica kommer komma sist i denna grupp.

Jag gillar Serbien. De har på pappret, ett riktigt fint lag. Serbien har dock tidigare haft det svårt att få ut deras potential och frågan är om det problemet fortsätter. Serbien hade ett kval utan en stor favorit till förstaplatsen. De hade lag som Irland, Österrike och Wales i gruppen. Serbien gick vinnande i gruppen och även om det inte fanns någon stornation i gruppen så tycker jag det är imponerande. Jag håller inte målvakten, Stojkovic, speciellt högt. Ivanovic var en stor favorit för mig tidigare, men han har kommit till åldern och frågan är vilken kvalité han håller nu. Kvalitén finns på mittfältet i Matic, Milivojevic och Milinkovic-Savic är riktigt bra spelare. I dagens fotboll vinns mycket på mittfältet och jag tror så blir fallet här också. Serbien ska vinna mittfältskampen i denna match. Kolarov är också en spelare som jag vill nämna, han kommer från en bra säsong och hans vänsterfot är helt magisk. Blir inte förvånad om han står för en eller flera assister i denna turnering. Tadic är en spelare med ”rätt” ålder och jag tror han kommer ha ett bra mästerskap. Ljajic är en joker, om han har en bra dag är han magisk, men oftast brukar han blanda och ge.

Faktumet är att Brasilien kommer ta första platsen i denna gruppen. Det betyder ju att det endast finns en plats kvar för att nå avancemang. Jag tror Costa Rica kommer sist, vilket betyder att andraplatsen är mellan Serbien och Schweiz. Serbien måste alltså gå för en vinst här och jag tror de kommer lösa detta. Serbien har ett helt klart bättre lag på pappret och jag gillar det jag ser från Serbien mer än det jag sett från Costa Rica. Serbien löser biffen här!

Jag spelar:

Serbien -0.5 @ 1.92 hos Unibet, jag investerar 2 units!

Posted in Fotboll.

Kommentera