speltips europeisk fotboll

Sverige-England 7/7

So we meet again, är känslan just nu. Tidigare när vi mött England har hybrisen varit total och vi har under modern tid haft ett övertag på engelsmännen. Inför mästerskapet tyckte jag att engelsmännen haft normala förväntningar på deras landslag för en gångs skull, men ju fler giganter som slagits ut samtidigt som de fått en relativt ”enkel” väg till finalen så har hybrisen slagits upp igen. Även om det svenska landslaget gett oss en sån oerhörd glädje så kommer jag bli så otroligt glad om vi sätter engelsmännen på plats.

England fick en av de lättaste grupperna i detta VM. De slog både Panama och Tunisien ganska komfortabelt. De valde sedan att rotera kraftigt mot Belgien och i den matchen förlorade England. Detta innebar andra platsen i gruppen och att de skulle möta Colombia. Det såg ganska bra ut och jag tyckte att de hade full kontroll på matchen. Men på tilläggen slarvade England och de släppte in ett mål på hörna från giganten Mina. I förlängningen tyckte jag att något väldigt intressant inträffade, England tappade allt. I en match där de dominerat totalt så trodde jag att de skulle fortsätta på samma viss då colombianerna skulle vara trötta, men så blev inte fallet. En väldigt dålig reaktion från England och ett onödigt mål att släppa in, nu kommer de med extra tunga ben mot Sverige.

Sverige stod för en ny fin insats mot Schweiz och det var väldigt välförtjänt med avancemang för vårt fina landslag. Defensiven var som vanligt nästan fläckfri, Dzemaili kom till ett väldigt bra läge, men utöver det hade Schweiz ingenting. Vi var också bra när vi vann boll, men som tidigare i turneringen, var våra avslut för svaga i sista tredjedelen. Berg missade väldigt bra lägen och han är fortfarande mållös i detta mästerskap.  Även om Forsberg stod för målet efter att bollen ändrat riktning, så tycker jag fortfarande att han har mycket att förbättra.

Sebastian Larsson kommer tillbaka efter han varit avstängd. Lustig fick ett gult kort i denna match och han blir tyvärr avstängd till matchen mot England. Detta är väldigt olägligt då jag tycker att vår bredd på den positionen är väldigt svag. Om Krafth tar platsen, så tycker jag att han brister i försvarsspelet. Nu kommer han få instruktioner från Janne och han kommer spela i ett organiserat försvar och jag hoppas att det räcker. England kommer attackera på kanterna med Young och Trippier så det är viktigt att yttrarna gör sitt jobb. England kommer vara utan avstängningar.

Jag är inte imponerad av Englands offensiv. De hade problem mot Tunisien och de avgjorde först på tilläggen. Panama hör inte hemma i turneringen, så prestationen där tar jag inte in i analysen. Mot Belgien gjorde de inte det speciellt bra offensivt, men det var som sagt en stor rotation här. Mot Colombia skapade England inte speciellt mycket klara målchanser trots stor dominans. Nu kommer England möta ett lag som har en riktigt bra defensiv. Jag tror de kommer få det väldigt svårt att bryta ner Sverige. Jag sätter även ett frågetecken för mentaliteten hos England, de hade verkligen hela matchen mot Colombia, men direkt när det blev övertid och de var i gungning tyckte jag att de vek ner sig. Sverige kommer ha allt att spela för och jag tycker att vi haft liknande scenarios mot Italien och Frankrike  och vi har löst det galant. England kommer ha 120 minuter i benen och det påverkar också, positivt för Sverige.

England ligger just nu i 1.89 i Asien och jag håller absolut inte med om oddssättningen. England är för lågt prissatta som vanligt och jag tycker det finns ett fint värde här. Jag spelar:

Sverige +0.5 @ 2.05 hos Sportmarket, jag investerar 3.5 units!

Samma spel finns hos Bethard @ 2.03.

Lägger till ett spel här:

England kommer vara bollförande och jag tycker att hörnlinan här är helt fel. Sverige kommer försvara och försöka vara effektiva när man får chansen att ställa om. Statistiken säger sitt tydliga språk. Sverige skyddar centralt och försöker styra motståndarna att attackera på kanterna för att de är starka i luften. Detta har gjort att motståndarna ofta skapar många hörnor.

England-Colombia 7-2 hörnor

England-Belgien 7-2 hörnor

England-Panama 3-2 hörnor

England-Tunisien 7-2 hörnor

Sverige-Schweiz 3-11 hörnor

Sverige-Mexiko 3-7 hörnor

Sverige-Tyskland 3-8 hörnor

Sverige-Sydkorea 6-5 hörnor

Jag spelar även:

England -1 asian handicap i hörnor @ 1.8 hos Bet365, jag investerar 5 units!

Posted in Fotboll.

Kommentera