Champions league 2017

Sverige-Schweiz 3/7

Inte många timmar nu tills Sverige går in åttondelsfinalen mot Schweiz!

Schweiz kom tvåa i sin grupp efter Brasilien och det var en bra prestation. Serbien och Costa Rica är inga brödgäng. Man behöver marginaler på sin sida i ett mästerskap och det tycker jag att Schweiz har haft. Mot Brasilien gick Brasilien på halvfart och sen tycker jag absolut inte att Schweiz mål borde godkänts. Zuber knuffar Miranda och när Miranda inte ens försöker hoppa för att nicka in bollen så tycker jag domarna visar otroligt dålig spelförståelse när de inte förstår att knuffen gör att Miranda tappar balans och inte hinner nicka bort bollen. Mot Serbien var Schweiz bra, men Mitrovic blir nerbrottade av två spelare och får trots det ingen straff och på tillägg gör Shaqiri det avgörande målet. Shaqiris mål är dock bra gjort av Schweiz och otroligt svagt försvarande av Serbien när det är så få minuter kvar av matchen. Schweiz är ett välbalanserat lag, med en bra defensiv, men till denna matchen har de två avstängningar. Lichsteiner och Schär missar matchen, otroligt tunga avbräck. Deras defensiv måste hålla för dom om de ska gå vidare. Deras offensiv har inte varit imponerande och det är deras defensiv som är deras styrka enligt mig.

Sverige gör det otroligt bra sett till spelarmaterialet. Janne Andersson har verkligen pusslat ihop detta laget på ett imponerande viss. Vinsten mot Sydkorea satt långt inne, men efter en straff från Granen vann Sverige rättvist. Mot Tyskland förlorade vi efter att släppt in ett mål på matchens sista sekund, otroligt tungt och där tycker jag faktiskt att man kan sätta ett par frågetecken på matchcoachandet. Mot Mexiko var det en riktig topprestation och Sverige vann fullt rättvist. Tyvärr fick Sebastian Larsson ett gult kort och det var hans andra gula kort i mästerskapet, vilket innebär att han är avstängd till denna matchen. Jag tycker att Larsson har varit otroligt viktig och det är ett avbräck att han missar matchen. Jag tror att Gustav Svensson tar hans plats och det är ett kollektiv som är starkt och jag tror han kommer sköta hans uppgifter galant. Försvaret och det defensiva mittfältet har skött sig utmärkt i detta mästerskap, men offensiven har inte varit tillräckligt bra. Berg har fått sina chanser och bränt samtliga, vi har inte råd att ha en nia som inte sätter sina chanser. Kan inte hoppas på att vi får straffar varje match som räddar oss utan offensiven måste bli bättre. Det ska tilläggas att både Toivonen och Berg hjälper till i defensiven och det är klart att det bidrar till att koncentrationen är lägre vid avgörande moment, men avsluten måste ändå bli bättre. Det är samma för Forsberg här, han hjälper till både upp och ner, men vi behöver en Forsberg som kommer igång. Han är vårt bästa offensiva vapen och jag har höga förväntningar på honom.

Spelbolagen håller Schweiz som favoriter här. Jag tycker att oddsen faktiskt ska vara jämnare. Visst, Schweiz har det bättre laget på pappret, men det är ett fotbollslag som ska spela. Det har vi sett hur svårt Frankrike, Italien, Spanien och så vidare har haft på grund att de inte spelar på topp trots att de har ett otroligt bra lag på pappret. Jag håller Janne otroligt högt och jag tycker verkligen att han satt så mycket rätt sen han kom till tränarposten för Sverige. Därför tror jag att Sverige löser detta, oavsett om det blir förlängning eller straffar. Janne har plan A, B och C om det behövs. Jag spelar:

Sverige draw no bet @ 2.21 hos Sportmarket, jag investerar 2 units!

Samma spel finns till 2.16 hos Bet365

Posted in Fotboll.

Kommentera