Champions league 2017

Brasilien-Belgien 6/7

Imorgon spelar Brasilien-Belgien och äntligen får vi se vilken nivå Belgien håller.

Belgien hamnade i ett riktigt knivigt läge när de hamnade i ett underläge med 0-2 mot Japan. De lyckades vända och när Japan spelade huvudlöst i matchens allra sista minut, så tog Belgien tillvara på chansen. De gjorde en magnifik kontring och matchen var avgjord. Jag var inte imponerad av Belgien dock, det är klart att det är imponerande att vända ett underläge, men jag tycker inte de borde hamnat där från början. Vertonghen stod för en grov miss som gav Haraguchi ett friläge och Haraguchi stod för ett kliniskt avslut. Man får inte som försvarare ta såna chanser, en sak om han varit en mittfältare, men som sista man kan man inte göra så. Vid 2-0 målet är det återigen ett väldigt kliniskt avslut från Inui, men jag har hela tiden tyckt att Witsel och De Bryune är en för dålig balans och här är det Witsel som ska markera två spelare och han hinner inte blockera skotten från Inui. Jag blev heller inte imponerad av anfallet, Martinez gjorde två byten som man måste ge honom beröm för, men jag tyckte inte att dom var imponerande före dess. Carrasco är en spelare som jag gillar, men jag tycker han används helt fel och han kommer inte till sin rätt.

Brasilien besegrade Mexiko och jag tyckte att de hade en bra kontroll på Mexiko. Försvaret ser fortsatt starkt ut, mittfältet ger både understöd till defensiven och anfallet genom Coutinho, Casemiro och Paulinho. Brasilien har faktiskt bara släppt in ett mål i detta mästerskap, mycket imponerande. Anfallet har absolut förbättringspotential, men jag tycker att det går åt rätt riktning. Dessutom kommer detta vara första matchen där spelarna får större utrymme. Brasilien har än så länge mött underdogs som försvarat med många spelare. Nu kommer ett Belgien som är lett av en Martinez som inte är bra på att sätta defensiven. Bara en sån sak som att Tite valde att ha kvar Thiago Silva på hörnor för att motverka Mexikos farliga omställningar säger för mig att Tite är en bättre taktiskt coach än Martinez. Till denna match kommer Casemiro att saknas, han tog sitt andra gula kort i detta mästerskap och han är därmed avstängd till denna match. Brasilien har Fernandino som ersättare och det är en fullgod ersättare. Jag trodde faktiskt att Fernandinho var före Paulinho i hierarkin före VM.

Detta blir en otroligt intressant kamp. Brasilien får första matchen med lite störra utrymme, medan Belgien får första riktigt starka motståndet. Jag tror att tränarkampen och balansen på lagen kommer att vara avgörande i denna match. Jag älskar verkligen De Bryune, men jag tycker inte att han håller defensivt i ett mittfält där de endast har två sittande mittfältare. Witsel har jag alltid tyckt är överskattad och jag tror att han tillsammans med De Bryune inte kommer vara tillräckligt för att ge understöd till defensiven. Jag hade hoppats på att oddset på Brasilien skulle stiga lite mer, men jag kliver in nu. Jag spelar:

Brasilien -0.25 @ 1.862 hos Pinnacle, jag investerar 2 units!

Bet365 har samma spel @ 1.83.

Posted in Fotboll.

Kommentera