Frankrike-Belgien 10/7

Två av favoriterna till guldet möter varandra på tisdag och jag tror det blir en målrik match.

Frankrike har haft en ganska svår väg till semifinalen. En grupp där de hade två halvsvåra motstånd, men där de var bäst och hamnade etta i gruppen. I åttondelen slog de ut Argentina i en match som var en av de mest underhållande matcherna i detta mästerskap. I kvartsfinalen väntade ett Uruguay som har varit starka i detta mästerskap, men de var utan Cavani och det syntes. Frankrike var klart bättre och de gick vidare rättvist. Nu väntar som sagt Belgien och vi får se vilka spelare som startar, men den ryktade elvan är nästan samma som i kvartsfinalen. Det sägs att Tolisso utgår och Matuidi går in. Jag gillar Matuidi mer så jag tycker att detta är positivt.

Belgien kom i en av de lättaste grupperna i VM och de kom etta i den. I åttondelen väntade Japan och de hamnade i ett väldigt svårt läge när Japan tog ledningen med 0-2. Belgien lyckades dock vända matchen och det får ju ses som starkt, även om jag tycker att de inte borde hamnat i underläge från början. I kvartsfinalen väntade Belgiens första riktiga test, Brasilien skulle stå för motståndet. Tränaren Martinez gjorde ändringar till denna matchen och jag tycker de var avgörande. Fellaini kom in som sittande mittfältare och De Bryune kom högre upp i banan och där är De Bryune otroligt bra. Få som är bättre än honom i den positionen. Belgien tog ledningen efter ett självmål i en fast situation och de utökade ledningen senare efter en magnifik kontring. De valde senare att spela defensivt och det var kanske för att de var vassa i början av matchen på kontringar, men det gav inte någon utdelning senare i matchen. Istället kom Brasilien in i matchen och Brasilien hade verkligen inte marginalerna med sig, de borde gjort fler mål än va de gjorde. De gjorde till slut endast ett mål och då var Belgien klara för semifinal. Meunier fick kort i matchen och han missar semin. Han har gjort en riktigt bra turnering, både defensivt och offensivt.

Båda lagen har sina styrkor i offensiven tycker jag. Deschamps må ha satt en fin balans i laget, men jag tycker inte att defensiven är så bra. Även om de höll nollan mot Uruguay så var det ett Uruguay utan Cavani och deras offensiv är inte i närheten av Belgiens. Mot Argentina som inte sett bra ut offensivt, läckte Frankrike in hela tre mål. Varane är en grym back, men han har sina svårigheter att hålla koncentrationen i 90 minuter och de misstagen han står för brukar kosta. Umtiti tycker jag har varit en säkerhetsrisk hela turneringen. Jag är absolut inte imponerad av honom än så länge och det känns som han är övertänd. Belgien har även de läckt in mål, men de har stått för väldigt många mål. Mot Japan släppte de in två mål, nu ska det sägas att Japan var väldigt kliniska i den matchen. Mot Brasilien var det ett under att de endast släppte in ett mål. Martinez är en offensiv tränare och han brukar ha en svag defensiv i hans lag, jag tycker att han har det även i detta Belgien. Jag är övertygad att avbräcket av Meunier kommer försvaga deras defensiv då jag inte tycker de har en bättre defensiv spelare tillgänglig på den positionen. Mbappé, Giroud, Griezmann mot Hazard, De Bryune, Lukaku kommer betyda mål. Jag spelar:

Båda lag att göra mål @ 1.892 hos Sportmarket, jag investerar 3.5 units!

Samma spel finns hos Betfair @ 1.86.

Posted in Fotboll.

Kommentera