Kroatien-England 11/7

Formen är svag och då är det kanske konstigt att jag tar ett spel som jag tänker göra nu, men jag har trott på detta spel sen detta möte blev klart och jag tror starkt på spelet.

England startar med elvan som spelat i hela turneringen. Jag tycker att England spelat väldigt bra för att vara England i denna turneringen. Dom är inte överskattade för en gångs skull och jag tycker dom imponerar. Samtidigt har de inte haft de största testen, mot Belgien i gruppspelet valde båda lagen att rotera. Mot Colombia var England klart bättre, men Colombia lyckades kvittera i slutet. Colombia var dock utan James och det är ett otroligt tungt avbräck. Mot Sverige vann England utan några stora problem, tyvärr. Jag tyckte heller inte att England tog ut mycket energi utan de kommer nu till denna match med bra förutsättningar.

Kroatien ändrar till dagens match. Det är den bästa elvan enligt mig och det är en väldigt bra elva. Kramaric startar inte och Brozovic tar startplatsen. Jag tycker att Kramaric är en överskattad spelare och det är bättre att ha Mandzukic som anfallare. Vrsaljiko som skada sig i senaste matchen startar också och det är ett stort plus. Han är inte den mest offensiva ytterbacken, men han är väldigt stabil defensivt. Kroatien imponerade i starten av denna turneringen, men mot Danmark och Ryssland har de inte kommit upp till nivå. Det har faktiskt krävt straffar i båda matcherna för att Kroatien skulle ta sig vidare. De såg väldigt trötta ut i slutet av matchen senast mot Ryssland och de måste verkligen ha maximerat återhämtningen för att de ska kunna matcha England.

Det kommer bli en bättre matchbild här tror jag. England kommer hålla betydligt mer i bollen än vad Ryssland och Danmark exempelvis gör. Då kan Kroatien ställa om och Perisic och Rebic får dom extra ytorna som behövs. Efter jag sett Kroatiens andra match så tyckte jag att det var ett otroligt stabilt lag och som är väldigt svårslagna. Den åsikten har inte ändrats efter de behövt spela två förlängningar i slutspelet. England har också varit väldigt stabila, men jag tycker de blir väldigt försvagade när Harry Kane inte har en bra match. De har fått en del straffar i denna turneringen som öppnat upp matcherna och det har varit betydligt mindre straffar i slutspelet. Antagligen för att lagen nu förstått att de inte kan fuska med defensiven och på så viss inte ger bort solklara straffar. Jag tycker båda lagen har rätt stabila defensiva strukturer och jag tycker speciellt att Kroatien saknar den riktigt offensiva spetsen. Men England blir också väldigt svaga offensivt när Kane inte har en bra dag på jobbet. Vi har även sett i turneringen att ju längre tiden går ju mer passivare blir lagen. Spanien som hade ett massivt övertag mot Ryssland valde att rulla bollen istället för att attackera i slutet för de inte ville riskera att släppa in ett mål i slutet. De ville istället ha 30 minuters förlängning för att avgöra där istället. Jag tror på en tight match här och jag spelar:

Oavgjort @ 3.00 hos Bet365, jag investerar 2 units!

Posted in Fotboll.

Kommentera